Bir Sonraki Telefon Sisteminizin Maliyetini Azaltmanın Yolu

İLETİŞİM

Bir Sonraki Telefon Sisteminizin Maliyetini Azaltmanın Yolu

En uygun ‘Tümleşik İletişim Çözümü’nü nasıl seçerim?

Telefon sistemlerinin, firmanızın gerçekleştirebileceği en önemli teknoloji yatırımlarından biri olduğu bilinen bir gerçek. Fakat doğru sisteme yatırım yapmak, ölçeklenebilirlik ve esneklik önerisiyle şirketin büyümesine olanak sağlarken, yanlış bir yatırım işletme verimliliğini çıkmaza sokup büyümeyi engelleyebilir. Karışık lisanslamalar ve altyapı, masraflı gelişim ve sınırlı özellikler işlerinizin bozulmasına neden olabilir.

İş; iletişim sistemi yatırımına geldiğinde, yatırımınız için en iyi değeri belirlemek adına araştırma yapmak uzun zamanınızı alabilir.

Bugün, güçlü bir ‘tümleşik iletişim sistemi’;  işinizin verimini arttırabilir, müşteri hizmetini geliştirebilir, çalışanlar için esneklik ve tüm telekom maliyetlerinden tasarruf sağlayabilir. Bu aşamada BT bütçeniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir iletişim sistemi kurmayı düşünüyorsanız en kolay erişilebilir tavsiyeler ise:

  • Öncelikle ilk fiyatlandırmaya hangi özelliklerin dahil edildiğini, hangi özellikler için hangi eklentilerin aktif edilmesi gerektiğini ve tedarikçi çözümlerine ait özellikleri yan yana koyup karşılaştırmanız gerekiyor. Örneğin, bazı tedarikçiler daha fazla ödeme alabilmek için ek lisans ve destek ücretlerini ilk tekliflerine eklemeyebilir. Bu sebeple birbiriyle ilişkili olan özelliklerin ve sistemin üzerine eklenebilecek maliyetlerin tamamını talep etmelisiniz.
  • Yapacağınız araştırma ile kullanabileceğiniz telefon sistemleri seçeneklerinin artı ve eksilerinden oluşan bir liste hazırlayın. Bugün, geleneksel kurum içi telefon santral sistemleri, bulut üzerinde çalışan sistemler ve hatta açık kaynak sistemli seçenekler mevcut. Her bir seçenek yarar da sağlayabilir zarara da sokabilir.
  • Sistemin kurulmasının ardından büyük maliyetlere neden olabilecek olan satış sonrası destek hizmetleri ve bakım sözleşmeleri hakkında detaylı bilgi edinin. Destek hizmetleri konusunda, Karel gibi Türkiye’nin her iline yayılmış yetkili satıcı ağına sahip bir markayı tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Bu aşamada telefon sisteminizin sadece uzun dönem maliyetini düşürmeye yardımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda tüm Tümleşik İletişim özelliklerini kullanarak çalışanlarınızın verimli bir şekilde iş yapmasına yardımcı olacaktır.

Kaynak: http://www.karel.com.tr/blog/bir-sonraki-telefon-sisteminizin-maliyetini-azaltmanin-yolu

Proje Grup

Kavaklıdere Cd. No: 8/4
Ümraniye / İstanbul
info@jestiletisim.com
+90 216 412 00 00
Copyright © 2013 Proje Group